уторак, 31. мај 2011.

Specijal o Subi: Lufting [TV, 2009]

Zahvaljujući Nevladinoj organizaciji "Plave senke" na blog postavljamo i dva dela specijalne emisije "Lufting", snimljene 2009. godine, posvećene Subinom radu. Među sagovornicima su gospođa Ruža Subotić, Deže Molnar i članovi benda Modern Quartet.
Materijal su snimili Nataša Debeljak (novinar) i Nenad Milenković (montaža i kamera)




уторак, 3. мај 2011.

Suba Stage [Exit festival]

"Suba Stage" koji je pokrenut u okviru EXIT festivala jedan je od malobrojnijih projekata nastalih tokom proteklih deset godina a koji su kreirani i/ili posvećeni Subinom radu i orbitama kojima je prolazio.

Tačno iznad reke, Suba Stage je uvek bio luka za one koji traže dobru zabavu i muzičku edukaciju, nova muzička iskustva.

"Koncept i ideja ove nove bine nastali su iz želje da se oda počast jednom od najpriznatijih svetskih umetnika koji je potekao iz Novog Sada, producentu, kompozitoru, multiinstrumentalisti i istraživaču, Mitru Subotići Subi.

Ovo radimo kroz nastupe njegovih prijatelja i muzičara sa kojima je sarađivao, ali i novih muzičkih putnika, avanturista i istraživača. Ukratko, ova bina posvećena je onima koji u muzici pomeraju horizonte, otvaraju nove prostore i spajaju svetove. Onima koji povezujue i stvaraju nove žanrove, onima koji eksperimetišu i otkrivaju.

Baš onako kako je to radio Suba."